Du-te in QATAR sa faci munca de…magar!

abuzuri santiere qatarMirajul castigurilor mari in afara granitelor nu este o noutate pentru cetatenii din tarile sarace. Sistemul e simplu: strangi niste bani cu chiu cu vai si apoi te lasi pe mana firmelor de recrutare. Printre tepe si contracte false, poti prinde si un contract pe bune! Din pacate, ajuns in tara unde visai sa castigi decent, risti sa devii SCLAV fara identitate! Ceva de genul, se intampla in Qatar…

Nu e o farsa de 1 aprilie! Strainii care au mers pe santierele din Qatar sa ridice stadioanele ce vor gazdui Campionatul Mondial din 2022 sunt tratati ca niste sclavi! Cel putin asta au descoperit cei din cadrul Organizatiei pentru drepturile omului Amnesty International. Muncitorii ar fi obligati sa plateasca taxe enorme de recrutare si sa traiasca in conditii subumane. Mai mult, li s-ar retine abuziv sume din salariu si le-ar fi confiscate pasapoartele la sosirea in Qatar!

Inca de acum trei ani Amnesty a cerut FIFA sa fie atenta la abuzurile care se intampla pe santierele din Qatar si chiar sa ia tarii respective dreptul de a organiza CM din 2022!

„Acest eveniment sportiv este construit pe fondul unor incalcari flagrante ale drepturilor omului. Este o pata pe constiinta fotbalului mondial”, scrie in  raportul Amnesty International, citat de Mediafax.

La Doha, autoritatile dau din umeri, insa promit ca vor desfasura anchete!

Daca abuzurile continua, FIFA ar putea muta turneul final, evident, la presiunea Amnesty International!

Deocamdata, se stie ca majoritatea muncitorilor din acea zona sunt de origine asiatica, insa nu este exclus ca printre ei sa existe si europeni din zonele mai putin dezvoltate. Nu a fost indicata prezenta vreunui roman…

 

Lasă un comentariu